Uslovi za putovanje u vreme pandemije Covid19

Kako da organizujem svoje putovanje?

Na koji način se informišete o uslovima za ulazak u zemlju u koju ste rešili da putujete? Često dobijamo pitanja na tu temu, i rado odgovaramo na njih. 

Ohrabrujemo Vas da nas kontaktirate u bilo kom momentu za najaktuelnije informacije. Pored toga, ažurne informacije možete dobiti i na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Čak možete ukucati u pretraživaču, recimo: uslovi za ulazak u Francusku iz Srbije, i često će Vas pretraživač preusmeriti baš na sajt Ministarstva i zemlju koju ste tražili. 

Kako veliki broj zemalja vrlo često menja uslove ulaska na svoju teritoriju, od velike je važnosti pratiti informacije redovno kako bi se putovanje moglo planirati sa sigurnošću. 

Ovo ne znači da su zemlje zatvorene za putovanje i da nije moguće putovati van Srbije, naprotiv, uz ispunjavanje potrebnih uslova možemo putovati u veliki broj država već sad. 

Aktuelnu ponudu putovanja možete pogledati na našem sajtu, a ukoliko želite da putujete individualno – javite se i pomoći ćemo u planiranju i organizaciji. 

Što se tiče mera zaštite od virusa u toku putovanja, avio kompanije imaju specijalne pravilnike, kao i brojni hoteli na destinacijama, time je sigurnost putnika na visokom nivou. Sve mere prevencije propisane od avio kompanija, hotela, međunarodnih institucija i zemalja u koje putujete ćete dobiti u agenicji. 

Brojne države su uvele posebne zdravstvene formulare koje je neophodno popuniti pre samog ulaska na njihove teritorije, do tih formulara nije teško doći, a kod nas u agenciji nudimo pomoć u popunjavanju istih bilo kad. Možete nam se obratiti i za vađenje zelenih sertifikata i sličnog. 

Svakako, ukoliko zajedno rezervišemo neko putovanje, pratimo umesto Vas sve i vodimo računa da sve bude popunjeno kako treba. 

– Šta ukoliko se situacija promeni u međuvremenu, destinacija bila otvorena kad smo rezervisali, a sada više nije?  Putnik neće biti oštećen. 

Ukoliko Vas zanima opširniji odgovor na ovo pitanje, pišite nam i detaljno ćemo pisati o tome u sledećoj objavi.