Tunis

Tunis

Dobrodošli u Tunis – zemlju bogate istorije, prelepih pejzaža i gostoprimljivih ljudi! Smješten na obali Sredozemnog mora, Tunis je pravi biser sjeverne Afrike koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Tunis je poznat po svojoj fascinantnoj istoriji. Posetite antički grad Kartagu, koji je nekada bio moćna feničanska prestonica. Otkrijte bogatu prošlost Rimske dobe u El-Djem amfiteatru, koji će vas ostaviti bez daha svojom veličanstvenošću. Uživajte u šetnji uskim ulicama starog grada Medina i upijajte duh tradicionalnog tuniškog načina života.

Tunis ima i prelepe plaže na obali Sredozemnog mora. Turistička naselja poput Susa i Hammameta pružaju savršene uslove za opuštanje i uživanje na suncu i moru. Tu su i neistraženi dragulji kao što su plaže otoka Djerbe, koje oduzimaju dah svojom netaknutom lepotom.

Za ljubitelje avanture, Saharska pustinja nudi nezaboravno iskustvo. Uzmite vožnju na devama kroz pejzaže nepreglednih peščanih dinama i uživajte u nezaboravnom zalasku sunca u Sahari.

Tunis je takođe poznat po svojoj ukusnoj kuhinji. Probajte autentična jela poput „cous cousa“, „brik-a“ (tipična tuniska pita) i raznovrsnih začinjenih specijaliteta. Uživajte u čarobnim ukusima tradicionalnih tuniških jela i slastica.

Gostoprimstvo tuniškog naroda će vas osvojiti svojom srdačnošću. Topli i prijateljski raspoloženi domaćini učiniće vaš boravak posebnim i nezaboravnim.

Ukratko, Tunis je zemlja koja nudi neodoljivu mešavinu istorije, prirodnih lepota i kulture. Bilo da istražujete antičke ruševine, opuštate se na predivnim plažama ili otkrivate tajne Sahare, Tunis će vas očarati svojom jedinstvenom lepotom. Posetite Tunis i prepustite se nezaboravnoj avanturi koja će trajati zauvek!