Dolina Jorgovana

Žiča – Studenica – Kraljevo

Pišite nam!

Kontaktirajte nas klikom na dugme ispod.

Cena: 4200 din (3800 din za online rezervacije)

Datum: 24.9.2022

 Datum: 24.9.2022

Žiča, Studenica, Dolina Jorgovana, Maglič, destilerija proslavljenog košarkaša Nenada Krstića, grad na ušću Ibra u Zapadnu Moravu, kajmak, sir. Da li znate o kom gradu je reč? To je Kraljevo, grad na čijem grbu se nalazi sedam kruna koje simbolišu krunisanje sedam srpskih kraljeva. U Žiči je krunisan prvi srpski srednjovekovni kralj, Stefan Prvovenčani i prvi srpski novovekovni kralj, Milan Obrenović. Na putovanju od Kraljeva do Studenice ćete proći kroz Dolinu Jorgovana, koja je poznata po tome što je tu prošla Jelena Anžujska, koja se udala za Stefana Uroša I, koji je u njenu čast zasadio jorgovane da bi je podsećali na rodnu Provansu. Pored duhovnog iskustva, sa ovog putovanja ćete moći da ponesete vina, rakije, sokove, prirodnu kozmetiku koji se proizvode u Žiči i Studenici. Obilaskom destilerije „Troglav“ Nenada Krstića, isporbaćete čuvene rakije od šljive, dunje, kajsije… Putovanje
ćete završiti šetnjom po gradu i preporukom restorana u centru grada, gde možete svoijm čulima osetiti ukuse ovog kraja – kraljevački kajmak je nadaleko poznat!

Polazak je iz Beograda oko 8.30 ujutru, a iz Pančeva u 7.30 (tačno mesto i vreme polaska biće poznati najranije jedan dan pred početak putovanja, svi putnici će biti obavešteni. Ukoliko ne dobijete SMS poruku obaveštenja do 15 časova, molimo kontaktirajte sa nama). Putujemo kroz Beograd do uključenja na auto put „Miloš Veliki“, a onda auto putem do isključenja kod Čačka, odakle nastavljamo ka manastiru Žiča. Nakon obilaska Žiče krećemo ka manastiru Studenica. Očekuje nas vožnja do Studenice i obilazak tog manastira. Nakon uživanja u lepotama manastira vraćamo se do predgrađa Kraljeva i boravimo u destileriji „Krstić“. Nakon degustacije rakije i obilaska destilerije
polazimo ka Kraljevu i posle kraćeg obilaska centra grada imamo slobodno vreme za ručak. Svaki putnik dobija predlog za restoran po njegovim željama. Nakon slobodnog vremena predviđen je
polazak za Beograd i Pančevo. Po dolasku u Pančevo putovanje se završava.

CENA ARANŽMANA:
4200 dinara (3800 dinara za online rezervacije)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
– Prevoz autobusom turističke klase (od 16 do 87 mesta) na navedenoj relaciji (mesta u autobusu se određuju numerički prema datumu prijave na putovanje).

– Obilaske prema programu (Žiča, Studenica, destilerija, Kraljevo)
– Degustaciju rakije u destileriji „Krstić“
– Usluge predstavnika agencije tokom putovanja
– Usluge stručnog vodiča
– Usluge fotografa tokom celog putovanja
– Troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– Individualne troškove
– Ručak u Kraljevu (svako će ići u restoran po svom izboru, a po predlogu vodiča)

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je u dinarima, preko računa agencije ili direktno u agenciji. Minimum uplate za rezervaciju putovanja je 30% vrednosti aranžmana, a ostatak najkasnije 7 dana pred polazak na rezervisano putovanje.

PREMA ZAKONU O TURIZMU, ČLAN 79, ZA JEDNODNEVNE IZLETE (PUTOVANJA KRAĆA OD 24h), NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA.

Program je rađen na bazi od minimum 30 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo otkaza putovanja najkasnije 3 dana pred početak putovanja. Agencija zadržava pravo da realizuje putovanje uz korekciju cene usled eventualnih pormena uslova na tržištu.

IZLET ORGANIZUJE:
Turistička agencija „Putoholik“, sa licencom za rad u turizmu BTP 413/2020 od 26.2.2020.

Opšte uslove putovanja možete pronaći na sajtu turističke agencije „Putoholik“.
Važeći cenovnik za ovo putovanje od 25.8.2022.

Datum: 24.9.2022

Pozovite nas!

Pozovite nas, ili nam pošaljite upit, a mi ćemo se potruditi da vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku...